Проектирането на 135-метрола дневна лодка звучи като упражнение в лудост,

...
Проектирането на 135-метрола дневна лодка звучи като упражнение в лудост,
Коментари Харесай

Ето най-огромната отворена ГИГАяхта в света

Проектирането на 135-метрола дневна лодка звучи като упражнение в полуда, или може би безсмислие, в случай че дизайнерът в миналото се надява да откри покупател. Но италианският дизайнер Роберто Курто е привикнал да преодолява откритите правила, даже в случай че това, което се намира от другата страна, е по-скоро фикция, в сравнение с работен съд.

Най-новият план на студиото от Генуа Sunrise може да наподобява като една от тези невъзможни фантазии, в случай че не изглеждаше толкоз хубав. Лодката се простира от кърмата до носа в плавна дъга, която акцентира външното пространство на четири футболни стадиони, с огромна, само че органично изглеждаща надстройка, която се придържа към водата, вместо да се издига нагоре през голям брой палуби към небето.

" Идеята беше да имаме огромна яхта, която да не наподобява на обичайната сватбена торта ", споделя Джим Евънс, ръководещ шеф на SuperYachtsMonaco, организацията, натоварена с намирането на покупател за Sunrise. " Тъй като липсват всички тези пластове, вътрешният размер и тежестта му не са огромни. Той ще има по-традиционните приложения на дневната лодка. "

" Исках да пренеса спортния живот в гигаяхтите ", прибавя Керто. " В момента няма нищо толкоз коренно. "

Концепцията е освен това от набор от чертежи, изобразяващи красива лодка. Curto е проектирал корпус за носа, който се плъзга под вълните, когато се сблъскате с огромно море, осигурявайки непоклатимост и скорост в тежки условия. " Той е сходен на корпусите на някои подводници и военни кораби ", споделя Кърто. " Имам 10-метрова лодка, която проектирах със същия корпус, и тя работи добре, тъй че чакам, че ще работи и в този по-голям мащаб. "

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР