Проекти за близо 300 млн. евро са подкрепени до този

...
Проекти за близо 300 млн. евро са подкрепени до този
Коментари Харесай

Китайската банка за развитие е подкрепила проекти у нас за 300 млн. евро

Проекти за близо 300 млн. евро са подкрепени до този миг от Китайската банка за развиване в страната ни. Финансирането е асъдействало за развиване на значими за стопанската система на България планове в региона на превоза, възобновимите източници, строителство, индустрия и други браншове. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система Емил Караниколов и Уан Уейдонг, шеф на Китайската банка за развиване, клон Чунцин, отговарящ за България, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Уан Уейдонг е на посещаване в страната ни по отношение на договарян нов двустранен заем с Българската банка за развиване. Той посочи, че България е значим сътрудник на Китайската банка за развиване, като представителите на банката виждат мощен капацитет и благоприятни условия в страната ни. Министър Караниколов и Уан Уейдонг разискаха опциите за поддръжка от страна на банката и на основни планове в България в областта на телекомуникации, земеделие, енергетика и инфраструктура. Икономическият министър показа Индустриалните зони в страната ни, като уточни, че те оферират отлични условия на китайските вложители.

Двамата оцениха високо разрастващото се съдействие сред Китайската и Българската банка за развиване, които през 2017 година подписаха съглашение за приемане на дълготраен междубанков заем в размер на 80 милиона евро. През тази година, в наличието на министър председателите на България и Китай, сред двете банки бе подписано и Рамково съглашение за 1,5 милиарда евро, което планува договаряне на финансиране за идващите 5 години по самодейността „ Един пояс, веднъж “.

„ Като цяло икономическите ни връзки с Китай през последните години се развиват с все по-бързи темпове, а семейството на 7-та Среща на държавните ръководители на Инициативата „ 16+1 “ очерта нови благоприятни условия за партньорство и способства за задълбочаване на икономическото съдействие “, добави Караниколов.

Китайската банка за развиване е една от най-големите финансови институции, финансираща в Европа, която разполага с общ актив от 2 трилиона евро.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР