„Проекти с европейско финансиране за 50 млн. лв. е изпълнила

...
„Проекти с европейско финансиране за 50 млн. лв. е изпълнила
Коментари Харесай

Европроекти за 50 млн. лв. усвоени в Лом, но без воден цикъл

„ Проекти с европейско финансиране за 50 млн. лева е изпълнила и извършва община Лом от 2007 година Това са 30 осъществени плана през тези 10 години участие на България в Европейския съюз. Община Лом се възползва от опциите на оперативните стратегии за финансиране на инфраструктруни, обществени и просветителни планове и сполучливо продължава да ги осъществя до 2020 година, сподели кметът на градчето Пенка Пенкова.
"Не можем да премълчим една пропусната опция, която лиши града ни от пречиствателна станция, нов тръбопровод и нова канализация и основава съществени проблеми и неудобства на жителите – неосъществения Воден цикъл на Лом през мандат 2011-2015 година на стойност 60 милиона лв. европейско финансиране по Оперативната стратегия „ Околна среда “ 2007-2013 година “ - съобщи още кметицата по време на осведомителното събитие в Лом, отдадено на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година
Изграждането на новия Дунавски парк и основна улица, новите пазар и спортна площадка, благоустройство на кв. Калето и ул. „ Крум Пастърмаджиев “, на обществените дневни центрове, софтуерното обновяване на МБАЛ „ Св. Николай Чудотворец “ осъществените планове в селата Ковачица и Замфир, пътят за Долно Линево - това са единствено част от по-големите осъществени проети в интервала 2007-2013 година
Изпълнението на планове, финансирани от Европейски Съюз, продължава до 2020 година с обектите от „ Образователна инфраструктура “ на стойност 11, 6 млн. лева, следва и главният ремонт на 13 улици на стойност 2,6 млн. лева, на Историческия музей и къщата музей „ Димитър Гинин “ за 1,2 млн., които се финансират по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Община Лом е спечелила и план за близо 5 млн. за главен ремонт на пътищата Лом-Замфир, Лом-Трайково и Сталийска махала – „ Багачина “. Над 300 000 лева пък ще коства ремонт и ново съоръжение на НЧ „ Постоянство 1856 “, като планът е направен и подарен на читалищното настоятелство от Община Лом.
Събитието се провежда от Областната администрация – Монтана според признатата от Министерския съвет Комуникационната тактика на Република България за Европейския съюз. „ Целта на тези осведомителни събития, следващото което организираме в Лом, е да срещнем хората с опциите, които има страната ни след влизането си в Европейски Съюз, какъв брой средства от стратегиите на Съюза са влезнали у нас и по какъв начин те са трансформирали действително живота на всеки един. А председателството е едно в действителност огромно събитие за България “ - сподели при откриването на срещата заместник-областният шеф Цветко Цветков.
Икономическите и обществените резултати и преимуществата от участието на България в Европейски Съюз, както и идното Българско председателство на Съвета на Европа, бяха показани от гл. специалист в Областната администрация Добромир Тодоров.
В събитието се изявиха и детски певчески и танцови сформира към НЧ „ Постоянство 1856 “ и ломски учебни заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР