Проектът за закупуването на нов изтребител за нуждите на Военновъздушните

...
Проектът за закупуването на нов изтребител за нуждите на Военновъздушните
Коментари Харесай

Радев: Проектът за закупуването на нов изтребител не трябва да отпадне

Проектът за закупуването на нов изтребител за потребностите на Военновъздушните ни сили по никакъв метод не би трябвало да отпадне. Това съобщи при визитата си в Бургас президентът Румен Радев, представен от Българска национална телевизия.

Според президента МИГ-29 колкото и да е добър като маневреност, не дава модерни бойни качества, а въпреки всичко България е член на НАТО.

Президентът Румен Радев съобщи, че като член на НАТО, България би трябвало да има модерни бойни качества и по тази причина би трябвало да се закупи нов модел изтребител.

"Вложените пари в МИГ-29 няма да ни дадат модерни качества, а ще бъдат съизмерими до 2030 година с доставката на нов аероплан. Първо би трябвало да решим какво вършим с новия аероплан и тогава към този момент да преценим за какъв брой време съгласно доставките на този нов аероплан, за какъв брой време и по какъв начин ние ще осигурим прехода към него посредством поддръжката на МИГ-29 ", сподели Румен Радев.

Президентът беше безапелационен, че за страната ни е значимо да има мощни военноморски сили, които да отстояват нашия боен суверенитет, само че и да подсигуряват икономическите и енергийните ни ползи.

"Силни военноморски сили значи нова техника,означава високо квалифициран разполагаем състав, значи в действителност положителни условия за подготовка, мотивация, вероятност, обществено израстване и, несъмнено, авторитет ", сподели Радев.

Във Военно морската база "Атия " в Бургас президентът се срещна с командния и персоналния състав на военните формирования и разискаха значими проблеми свързани с армията ни. След срещата президентът беше безапелационен, че бюджетът за защита би трябвало да се усили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР