Проектът за втори Аспарухов мост е обвързан с изграждането на

...
Проектът за втори Аспарухов мост е обвързан с изграждането на
Коментари Харесай

Кметът: Изграждането на АМ Хемус и АМ Черно море ще даде тласък на проекта за втори Аспарухов мост

 Проектът за втори Аспарухов мост е привързан с построяването на Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Черно море ", разяснява за Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних.  

" Темата за втори Аспарухов мост идва на дневен ред с изграждането на Автомагистрала " Хемус " и бъдещото създаване на Автомагистрала " Черно море " и най-вероятно това ще даде подтик и на плана за втори мост. Той не може да е самоцелен, би трябвало да е обвързван с тези две трасета. 

С развиването на града и изключително с развиването на бъдещата Икономическа зона, естествено, че трафикът ще се усилва и това още повече слага въпроса и значимостта на построяването на втори мост. 

Тези планове водят до стопански обоснованата нужда от такова оборудване. Разбира се, това допуска и търсенето на финансовия запас, тъй като знаем, че едно такова оборудване коства скъпо. Така, че поддържаме диалози по този въпрос непрекъснато и с Министерство на районното развиване ", разяснява Иван Портних.  

Припомняме, че по отношение на разновидностите за предвижване на работещите в бъдещата Индустриална зона край Варна се обмисля и опцията за построяването на градска железница. Трасето на електрическия трен ще бъде планувано при реализирането на плана за уширението на бул. " Цар Освободител " във Варна с вероятността да свързва курортните комплекси, Индустриалната зона и летището.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР