Проектът за ремонт на столичното Ларго не е сбъркан. За

...
Проектът за ремонт на столичното Ларго не е сбъркан. За
Коментари Харесай

Скейтбордисти били виновни за изпочупените плочки по Ларгото

Проектът за ремонт на столичното Ларго не е сгрешен. За изпочупените и разместени плочки към стъклените куполи са отговорни скейтбордистите и камионите, които минават, с цел да поддържат цветята. Това не било планувано при одобряването на плана за ремонт на Ларгото, тъй като то е и трябвало да бъде пешеходно пространство.

Това се разбра от думите на министъра на културата Боил Банов при бТВ. Преди няколко дни се разбра, че Ларгото би трябвало да се ремонтира за следващ път три години, откакто завърши обновяването му, платено главно с пари от еврофондовете. От Столичната община, която стопанисва тази част от града, обясниха, че има проблем с плана за стъклените куполи, защото не било планувано, че около тях ще минават хора. От Министерството на културата обаче все още не признават проблем с плана, а държат дефектите да бъдат отстранени от изпълнителя на плана - консорциум " Антична Сердика ". В противоположен случай се заканиха, че ще заведат дело против него.

" Три реда плочки "

В сряда Банов изясни, че казусът визира единствено " три реда плочки " към куполите. Те в действителност са сложени на капаци с крачета, които от време на време трябвало да се подвигат, с цел да се почисти отводнителната система към куполите. От думите на Банов се разбра, че капаците се чупят, тъй като са проектирани да устоят тежест до 100 кг, само че върху тях от куполите скачали скейтбордисти, минавали велосипедисти, както и камиони, които поливат и поддържат цветята. " Не можем да спрем дребните камиончета за цветята, велосипедистите, пешеходците, скейтбордистите, колите ", разяснява Банов.

" Това, че се случва да влизат машинки, колоездачи и скейтбордисти... заздравяват се капаците и толкоз ", разгласи решението на казуса Банов. Според него пластмасовите крачета, на които в този момент лягат капаците с плочките, би трябвало да бъдат заменени с железни. Това и подмяната на плочките щяло да коства не повече от 10 000 лв., които трябвало да заплати компанията реализатор, защото планът е в гаранция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР