Проектът за реконструкцията на ул. „Владая” и връзката й с

...
Проектът за реконструкцията на ул. „Владая” и връзката й с
Коментари Харесай

Заради бездействие на Даниел Лорер: Проект за нова пътна връзка за 3 млн. лева в Пловдив в застой

Проектът за реконструкцията на ул. „ Владая” и връзката й с „ Марица-Юг” близо година стои във фризера, а повода се оказа безучастие на министъра на нововъведенията – Даниел Лорер. През лятото на 2021 година бе подписан контракт с „ Парсек груп” за инвестицията, като тя е за 2,7 млн. лв.. От тази сума 1 млн. лв. са отпуснати от Министерски съвет поради инвестицията от клас „ А” на БТЛ в зоната, която е за 20 млн. лв. и разкриването на 500 работни места.

На процедура всичко по плана е готово, като единственото нещо, което би трябвало е автограф на отрасловия министър. Лорер би трябвало да преподпише контракта, само че към този момент няколко месеца той не дава отговор на градските управляващи.

„ Търсим непрекъснато връзка с неговия кабинет. Пуснахме и три писма до него за този проблем, само че нито са ни дали отговор, нито са потърсили контакт с нас”,заяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Той изясни, че в случай че се приключи това деяние, то може да започват и дейностите по плана.

Поръчката включва повреждане на остаряла паважна и тротоарна настилка, създаване на пътна структура и създаване на кръгово кръстовище. То ще бъде тъкмо преди разделянето на ул. „ Владая” с ул. „ Правда”, също по този начин построяването на новата връзка с бул. „ Марица – Юг”.

В поръчката е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка и налична среда за хора с увреждания.

Също по този начин създаване на водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен тръбопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветяване с замяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР