Проектът за редовно правителство на Продължаваме промяната“ и Демократична България“

...
Проектът за редовно правителство на Продължаваме промяната“ и Демократична България“
Коментари Харесай

Проектът за редовно правителство на ПП-ДБ засега не среща подкрепа в парламента

Проектът за постоянно държавно управление на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ към този момент не среща поддръжка в Народното събрание.

За най-голямата политическа мощ ГЕРБ-СДС съставът на кабинета „ Денков “ е политически недопустим . Днес Бойко Борисов въпреки всичко остави „ вратата отворена “ и изясни, че в случай че се откри място за министри и на ГЕРБ-СДС е допустимо съставянето на устойчиво държавно управление.

Предложените министри ще би трябвало да извършват управническа стратегия, която не е за четири години, а единствено за 18 месеца

Припомняме, че откакто „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ обявиха, че няма да вземат участие в държавното управление на първите, Бойко Борисов настоя да показват план на тяхно, с цел да се реши допустима ли е образуване на болшинство с втория мандат.

„ Възраждане “ и „ ИТН “ също не биха подкрепили този план.

Бойко Борисов поздрави Кирил Петков и водачите на „ Демократична България “ за това, че не са част от плана за постоянно държавно управление на акад. Николай Денков. Но разяснява наличието на Асен Василев в листата.

По думите му блестящо политическо оцветяване на кабинета би понижило възможностите му

„ Основните упреци бяха към Асен Василев - това е или цел да го отстрелят, да го взривят, или да не стане нищо. Единствения другар на Асен Василев към днешна дата се споделя Бойко Борисов. В смисъл, че в случай че скритият министър председател е Асен Василев не е почтено - по-добре да стане министър председател “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

За ГЕРБ-СДС препоръчаният план на държавно управление е строго политически и недопустим . „ Ако в шаблона се намерят места за водещи наши специалисти като министри, мисля че може да се случи. Затова още няколко дни самообладание, без страсти, мисля че би било за страната. Академик Денков споделя, че ще договарят всички.

Пожелавам му триумф, само че смятам, че те други другари с изключение на мен нямат “, съобщи още Бойко Борисов.

Борисов отхвърли да уточни специалисти от ГЕРБ-СДС, които биха взели присъединяване в кабинет като министри, тъй като „ не желае да взриви актуалните договаряния за коалиция “

„ Възраждане “ заявяваха неведнъж, че няма да поддържат непознат кабинет. „ Виждате, че не става въпрос за ярки персони, а става въпрос за извънредно семпли физиономии, които сега безусловно се хвърлят по този начин, с цел да има някакъв кабинет. Мисля, че „ Продължаваме промяната “ и „ Доносническа България “ са наясно, че подобен кабинет няма да има “, съобщи Костадин Костадинов.

През обществените мрежи водачът на „ ИТН “ дефинира оферти състав на Министерски съвет от вторите в Народното събрание като „ безусловно недопустим “.

Каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Радев още не е дал мандата на първите, попита той

„ Да не приказваме също, че предложение за министър на финансите и еврофондовете е Асен Василев - индивидът, поради който сега дефицитът в страната е 13 милиарда лева . Човек с неуместни разбирания за финансовата политика на страната и в последна сметка - индивидът, поради който държавното управление на Кирил Петков падна от власт “, се споделя в писмената позиция на Слави Трифонов.

Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не разясниха дали биха подкрепили проектокабинета „ Денков “.

Предстои ГЕРБ-СДС - като най-голяма групировка в новия парламент, да получат първия мандат за сформиране на постоянно държавно управление. Днес Бойко Борисов изясни, че в случай че не се стигне до консенсус, ГЕРБ-СДС ще предложат държавно управление, само че за не повече от шест месеца, през които да се одобри бюджета, правосъдната промяна и неотложните закони.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР