Проектът за Разработване и внедряване на стандарти за качество при

...
Проектът за Разработване и внедряване на стандарти за качество при
Коментари Харесай

Красен Кралев: ММС и МТСП стартират проект с реално действие за развитието на младите хора в страната

Проектът за " Разработване и внедряване на стандарти за качество при даване на юношески услуги в България ", който Министерство на младежта и спорта (ММС) и Министерство на труда и обществената политика (МТСП) извършват взаимно, цели да предоставим услуги с действително деяние за развиването на младежите в страната.

Това сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев при подписването на плана по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Той акцентира, че сходен план в бранш " Младеж " се осъществя за първи път, като задачата е да се основат качествени юношески услуги.

Красен Кралев изясни, че при реализирането на този план ще бъдат основани юношески центрове в разнообразни градове в страната, където младежите ще имат опция да се срещнат с експерти.
 Снимка 427279
Източник:

" Ще могат да беседват с квалифицирани юношески служащи, с цел да получат консултация, да могат да се включат в образования и даже да осъществят и провеждат акция по тяхна концепция ", сподели министърът на младежта и спорта.

По думите му, направените стандарти за юношески услуги ще бъдат предоставени и употребявани за разнообразни държавни политики, ориентирани към младежите.

Заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова посочи, че тази политика в поддръжка на младите български жители ще бъде осъществена, с помощта на европейската взаимност и финансов запас от съвсем 5 милиона лв..

" България е една от страните, които в последните няколко години се оправя добре с намаляването на младежката безработица. Имаме положителна наклонност, сега най-голямото предизвикателство, обвързвано с пазара на труда, е неналичието на готови фрагменти измежду младежите. Все още има младежи, които нямат предпочитание да учат или да работят - по тази причина нашите взаимни старания с ММС са ориентирани към това да осведомяваме младежите за техните благоприятни условия за реализация ", разяснява Русинова. По думите й, с помощта на плана капацитетът на младежите ще бъде задействан, ще бъде дадена опция за стажуване, за намиране на работа и за присъединяване в публичните процеси.

На събитието участваха заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Проектът се финансира от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Очаква се дейностите по осъществяването му да започват на 01.07.2019 година Срокът на осъществяване на плана е 30 месеца.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР