Проектът за Подробен устройствен план на Аспарухов парк“ вече е

...
Проектът за Подробен устройствен план на Аспарухов парк“ вече е
Коментари Харесай

Готов е ПУП-а на парка в Аспарухово, жители на района имат забележки

Проектът за Подробен организационен проект на " Аспарухов парк “ към този момент е подготвен и е наличен на уеб страницата на районното кметство, оповестиха за Varna24.bg поданици на региона. 

" Проведе се среща в кметство " Аспарухово " за запознаване с проекта на парк " Аспарухово ". Присъстваха 8 жители от 22-хилядния регион. След сериозна полемика по проекта с основния проектант на региона арх. Димова стигнахме до общо мнение, че проектът е добър, само че е належащо повече хора да изкажат своето мнение по него. Срокът за предоставяне на оферти и тъжби е до 29.07.2018г.

С този проект се дават рамките за планиране на застрояването в парка. Параметрите са положителни с 1% застрояване в атракционните зони и със опазване на 2/3 от дървесната растителност. Притеснителна е зоната към бившето заведение " Детски свят ", в случай, че него в действителност го няма, само че на проекта стои по този начин, че запушва визията за парка още с влизането в него.

Притеснява ни насищането на Крайбрежната алея с коли и излаз единствено от една лента за излизане от парка, неналичието на обособено място с непрекъсната сцена за мероприятия. 

Паркът заема над 400 дка. Скоро ще пуснем нашите оферти и отзиви по отношение на ПУП-а публично до Общината ", разяснява гражданин на " Аспарухово ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР