Проектът за патронажна грижа във Велико Търново и общината се

...
Проектът за патронажна грижа във Велико Търново и общината се
Коментари Харесай

Разширяват проекта за патронажна грижа във Велико Търново

Проектът за патронажна грижа във Велико Търново и общината се уголемява и ще обхване близо 300 нови консуматори. За задачата сключихме в допълнение съглашение към контракта за обезпечаване на безплатна финансова помощ по процедура „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “.

Потребители могат да бъдат хора на възраст над 65 години с ограничавания или неспособност за самообслужване, хора с увреждания и техните фамилии, лица под карантина, самотни родители с едно или повече деца на възраст до 12 години.

Подпомагането включва доставка на хранителни артикули, артикули от първа нужда, медикаменти, закупени със средства на потребителите, възнаграждение на битови сметки и заявяване на неотложни административни услуги.

Тези услуги ще се правят със средства на потребителите. Безплатни са доставките и логистиката, които ще се дават от обществени асистенти.

С 45 млн. лева по ОПРЧР ще бъде разширена патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания

"Така ще подкрепим хората, които са застрашени в най-голяма степен от вирусното заболяване COVID-19 ", уточни кметът Даниел Панов.

Записвания се одобряват на телефон 062/619220 – Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ в Община Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР