Проектът за новата индустриална зона на Варна, който ще бъде

...
Проектът за новата индустриална зона на Варна, който ще бъде
Коментари Харесай

Иван Портних запозна премиера Борисов с развитието на проекта за нова индустриална зона

Проектът за новата индустриална зона на Варна, който ще бъде осъществен взаимно с община Аксаково, получи поддръжката на премиера Бойко Борисов. Двамата с Иван Портних разискаха тази заран параметрите и развиването на плана, който сега се преглежда в Министерството на околната среда и водите. Експертният съвет по устройство на територията в Аксаково към този момент съгласува включването на зоната в Общия организационен проект на общината.

За реализацията на плана са отредени над 8000 дка. През зоната минават автомагистрала „ Хемус “ и остарелият път за София, наоколо са пристанищата, жп връзки, летището и заводите в Девня.

Министър-председателят Бойко Борисов акцентира, че страната ще окаже цялостно подпомагане за логистичното развиване на индустриалната зона, която ще става все по-атрактивна с напредването на строителството на автомагистрала „ Хемус “. Иван Портних осведоми премиера, че през днешния ден в Министерство на околната среда и водите се подписва и сполучливо предпазения от общината план за обезпечаването на 60 нови електрически рейса за Варна.

Договорът е за утвърдено финансиране за закупуването на транспортните средства по план „ Екологично чист превоз за Варна “ по предпочитана ос „ Подобряване качеството на атмосферния въздух “ по OП „ Околна среда 2014-2020 година “
Стойността на плана е 85 378 649 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 69 999 999 лева Освен закупуването на 60 нови електрически рейса, ще бъдат обезпечени бързозарядни и бавнозарядни станции.

Реализирането на плана ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух в Община Варна, чрез понижаване наднормените равнища на фини прахови частици и азотни оксиди, както и до понижаване на шумовото замърсяване.

С новите електробуси преносимият състав на общинската компания „ Градски превоз “ ЕАД ще бъде освежен 100%, откакто през последните 6 години бяха доставени 85 нови рейса и 30 тролейбуса, още веднъж посредством осъществени европейски планове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР