Проектът за новата автомагистрала „Дунав-Егея“ бе основна точка в обсъжданията

...
Проектът за новата автомагистрала „Дунав-Егея“ бе основна точка в обсъжданията
Коментари Харесай

Обсъдиха проекта за новата АМ Дунав-Егея, вижте каква трябва да бъде тя

Проектът за новата автомагистрала „ Дунав-Егея “ бе съществена точка в разискванията на публична среща, извършена в Люксембург на 10.02.2020 година, сред вицепрезидента и член на Управителния съвет на Европейската капиталова банка Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена, шефа на Лардж Инфрастръкчър Проджектс Румен Марков и президента на Атлантическия клуб в България Соломон Паси  Соломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 година в Пловдив. Син е на известния професор по философия и.

На срещата участваха и специалисти от Европейската капиталова банка, с които бяха разисквани съответни въпроси по финансирането на огромния инфраструктурен план.

Автомагистрала „ Дунав-Егея “ ще бъде част от главната трансевропейска транспортна мрежа (ТЕН-Т) в България, в сходство с Регламент на Европейски Съюз 1315/2013 и ще свързва два ТЕН-Т коридора - „ Рейн-Дунав “ и „ Ориент/Източно Средиземноморие “. Основното ѝ предопределение е да поведе тразнитния авто поток на товари и пасажери по нова, съвременна инфраструктура от Европа към страните от Близкия изток.

Лардж Инфрастръкчър Проджектс са създали предложение за основаването на нов Егейско-Балтийски ТЕН-Т кулоар, част от който ще е Автомагистрала „ Дунав-Егея “.

В България автомагистралата ще стартира при Дунав мост, Русе, ще минава в посока север-юг през Прохода на републиката и ще приключва на Егейско море в Гърция.

Гърция отсрочи нарастването на пътните такси

Автомагистрала „ Дунав-Егея “ ще обезпечи най-високото равнище на транспортно обслужване сред районите в Централна България и ще подсигурява сериозен растеж в развиването на стопанската система на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР