Проектът за нова конституция на Куба предвижда възможността за сключване

...
Проектът за нова конституция на Куба предвижда възможността за сключване
Коментари Харесай

Куба легализира гей браковете

Проектът за нова конституция на Куба планува опцията за подписване на еднополови бракове. „ В плана се показва, че бракът – това е непринуден съюз сред двама души, без да се показва техния пол. Към момента това е съюз единствено сред мъже и жени”, споделя секретарят на Държавния съвет Омеро Акоста. Той напомни пред депутатите, че гей браковете са легализирани в над 20 страни. По думите му този въпрос е бил подложен на сериозна полемика при подготвянето на новата конституция на страната.

Най-яркият бранител на еднополовите бракове е дъщерята на Раул Кастро – Мариела. Тя е народен представител, а също по този начин и шеф на Националния център за полово образование.

След успеха на Кубинската гражданска война през 1959 година хората с нетрадиционна полова ориентировка биват уволнявани от работа и изключвани от университетите. С течение на време кубинският водач Фидел Кастро се извинява и се извинява, че случилото се е било държавна политика.

Продължава разискването на новата конституция на Куба, която би трябвало да размени тази влезнала в действие през 1976 година, по време на ръководството на Фидел Кастро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР