Проектът за нов руски газопровод през Балтийско море към Германия

...
Проектът за нов руски газопровод през Балтийско море към Германия
Коментари Харесай

САЩ подготвя мерки за спиране строежа на Северен поток-2

Проектът за нов съветски газопровод през Балтийско море към Германия може да се окаже под ударите на американски финансови наказания, твърди вестник " Уол Стрийт Джърнъл ", представен от организация ТАСС.

Администрацията на президента Доналд Тръмп приготвя пакет от ограничения, целящи да блокират градежа на " Северен поток-2 ". Вашингтон не е взето дефинитивно решение по тази причина дали да бъдат глобени непосредствените реализатори на плана или също фирмите и банките, които вземат участие във финансирането му.

" Северен поток-2 " би трябвало да бъде приключен следващата година. Цената му е 9,5 милиарда евро. Според Тръмп новият газопровод ще усили зависимостта на Европа от съветския природен газ.

По-рано американският сенатор Джон Барасо показа в Конгреса на Съединени американски щати законопроект за наказания против вложителите на съветски планове за експорт на сила. Според сенатора задачата на законопроекта е да " помогне на съдружниците в НАТО да избегнат политически напън от страна на Русия ", която, по неговите думи, употребява енергийни запаси за геополитически цели. Експертите изясняват тези стъпки на Съединени американски щати като предпочитание да " пробутат " на европейския пазар доставки на своя полутечен природен газ, който е доста по-скъп, в сравнение с съветския. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР