Проектът за Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище Карантината“ в район

...
Проектът за Модернизация и реконструкция на рибарско пристанище Карантината“ в район
Коментари Харесай

Днес стават ясни подробности за изграждането на новото рибарско пристанище Карантината

 Проектът за " Модернизация и реорганизация на рибарско пристанище " Карантината “ в район " Аспарухово “, ще бъде показан през днешния ден в Община Варна. 

Според плана за новото пристанище акваторията е оразмерена за 116 кораба, като са планувани места за разтоварване на улова. По-малките плавателни съдове ще имат място за изваждане на сушата. 

В една от постройките са планувани пространства за обработка на рибата, краткотрайно предпазване и продажба на улова, както и битови пространства за към 30 риболовци.  

Пристанището ще разполага със сервиз и работилница за ремонт на дребни плавателни съдове.

Според планът ще има заседателна зала-клуб на рибаря и заведение за хранене с потенциал до 140 индивида. Покривът на 3-етажната постройка ще бъде завършен като амфитеатър с вита стълба, който ще разкрива прелестна панорамна панорама във всички направления. 

В региона на рибарското пристанище ще има зони за отдих и разходка на пешеходци. Предвиден е транспортен достъп и паркоместа.

Проектът на стойност 10 553 151.82 лв. без Данък добавена стойност. се извършва по процедура BG14MFOP001-1.008 Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и покрити лодкостоянки на Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 година, според подписан Административен контракт № МДР-ИП-01-47/18.05.2018 година за даване на безплатна финансова помощ.

В рамките на тази стойност 6 846 583.05 лева без Данък добавена стойност съставляват безплатна финансова помощ /БФП/, а 3 706 568.77 лева без Данък добавена стойност ще се финансират от страна на община Варна, посредством лични финансови средства или различен източник на финансиране.

Реализацията на плана ще сътвори предпазена акватория за безвредно акостиране на риболовен лодки, стабилно развиване на риболовната активност на територията на общината, опазване на занаята риболовство и поминъка на риболовците, основаване на нови работни места.

" Благодаря за поддръжката на министерствата на земеделието и на районното развиване. Вярвам, че този дълго чакан план ще способства още повече за развиване на регион " Аспарухово “, сподели кметът Иван Портних при първата копка на обекта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР