Проектът за конструиране и производство на първия гръцки дрон напредва,

...
Проектът за конструиране и производство на първия гръцки дрон напредва,
Коментари Харесай

Гърция разработва свой дрон

Проектът за конструиране и произвеждане на първия гръцки дрон напредва, оповестява гръцката телевизия ЕРТ, цитирайки министъра на финансите Христос Стайкурас.

По думите на Стайкурас, той е част от програмата „ Архит “, по която се работи към този момент шест месеца. Програмата има за цел създаване и промишлено произвеждане на дрон за многофунционална приложимост. „ Архит “ се реализира в съдействие с компанията  „ Хеленик еърспейс индъстри “ (Hellenic Aerospace Industry) и три гръцки университета.

Първоначалната разработка се чака да бъде подготвена в края на април, когато ще бъде показан модел на дрона. Средствата за работата по него се обезпечават от министерството на финансите, предава Българска телеграфна агенция. 

Плановете плануват дронът, който се създава въз основата на технологията на американския изтребител пето потомство Ф-35В, да бъде подготвен след към две години. Той ще може да излетява и каца отвесно благодарение на новаторски системи. Летателният уред ще бъде създаван от „ Хеленик еърспейс индъстри “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР