Проектът за изграждането на стадион Пловдив е отново на дневен

...
Проектът за изграждането на стадион Пловдив е отново на дневен
Коментари Харесай

Възраждат стадион Пловдив на няколко етапа

Проектът за построяването на стадион " Пловдив " е още веднъж на дневен ред. Идеята е оборудването да се модернизира поетапно, защото опция за изцяло финансиране няма. За да може да се играят футболни срещи от вътрешното състезание, са нужни сред 10 и 15 милиона лв..

Пловдив

Откритият през 1950 година стадион, плануван като най-голямото спортно оборудване в страната, не действа повече от 20 години. Плановете за разширението и довършването му не се случват поради неналичието на средства.

Експертен съвет към този момент е одобрил техническото задание на плана, който включва 11 стадия. Идеята е до 2021 година да бъде осъществен първите три, с цел да може община Пловдив да получи лиценз за провеждането на футболни срещи от вътрешното състезание.

Иван Тотев- кмет на Пловдив: Ние считаме, че това е верният метод, а не създаване на един план, който да бъде изпълняван, по простата причина, че към актуалният миг не можем да приказваме за нужното финансиране, което ще бъде доста.
Според плана стадионът ще бъде с потенциал от 45 хиляди зрителски места.

арх. Валентин Маринов: В началото ще има към 12-15 хиляди места, осветлението ще бъде на стълбовете и ще бъде с мощ задоволително по условията. Ще бъдат изпълнени всички условия за съблекалня за футболисти, ВИП зона и зона за публицисти.
Между 10 и 15 милиона лв. ще коства началната фаза от модернизацията на стадиона, а парите ще да бъдат гласувани на сесията на локалния парламент до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР