Проектът за изграждането на нов стадион на мястото на Българска

...
Проектът за изграждането на нов стадион на мястото на Българска
Коментари Харесай

Проектът за нов стадион на ЦСКА е замразен

Проектът за построяването на нов стадион на мястото на " Българска войска " е замразен, написа „ Тема Спорт “. Така почитателите ще би трябвало да чакат още незнайно какъв брой дълго, с цел да видят съвременно оборудване на мястото на сегашния дом на " армейците ". Учредяването на взаимно сдружение " Спортни парцели Българска войска АД " също е зациклило и действия за пристъпване към подписването на каквито и да е контракти няма нито от страна на ЦСКА, нито от страната.

Така от октомври 2019-та, когато бе обявено то да бъде формирано, към този момент повече от година и половина няма развиване към него. В момента ведомството е ръководено от служебния министър Андрей Кузманов, чието само изявление по тематиката бе на 20 май и също посочва за стопирания развой.

" Процедурата е в задънена улица. Доразглеждат се документите за това сдружение сред министерството и футболния клуб ЦСКА. Има договорености, само че досега това общо сдружение не съществува. Не е записано в съда. Проверяваме какъв е казусът ", сподели той преди месец, само че от този момент няма обществено изказване по тематиката и никой даже не повдига въпроса.

От " Армията " пък не излизат безусловно никаква информация за градежа на нов стадион, като най-вероятно повода за мълчанието е пасивността на институциите и страната. От ЦСКА бяха декларирали подготвеност за вложения, като даже се спрягаше присъединяване на датски консорциум. Към момента е ясно, че за градеж на нов " Арена ЦСКА " може да се мисли най-рано през 2022 година. Тази тематика въобще не е на дневен ред напоследък и даже от Борисовата градина стопираха да я разясняват. От началото на годината от аления клуб внезапно понижиха интензивността си по тематиката със стадиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР