Проектът за изграждане на инсталация за производство на енергия от

...
Проектът за изграждане на инсталация за производство на енергия от
Коментари Харесай

ЕК не е спряла парите за RDF инсталацията, обяви Столична община

Проектът за създаване на апаратура за произвеждане на сила от РДФ-гориво на Столична община е в развой на оценка от Европейската комисия. Не дават отговор на истината изказванията, публикувани от БСП-София, че планът е спрян, както и че е объркана „ пътеката за кандидатстване за финансиране “. 

Това оповестиха от Столична община, откакто по-рано през днешния ден водачът на БСП-София Калоян Паргов разгласи, че ЕК е спряла парите за градежа на цех за изгаряне на RDF в София. 

За плана е направен отчет за сходство от „ Джаспърс “ (механизъм за техническа помощ на Европейска комисия, Европейска инвестиционна банка и ЕБВР), който удостоверява, че той дава отговор на условията на Оперативна стратегия „ Околна среда “.

Проектът беше утвърден на национално равнище през есента на предходната година и изпратен за следваща оценка от Европейската комисия. Пътеката на кандидатстване следва прецизно регламента за така наречен „ огромни планове “. Процесът на оценка продължава.

На този стадий е поискана спомагателна информация по отношение на режима на държавните помощи. Срокът за възобновяване на разноски по оперативните стратегии от сегашния програмен интервал е декември 2023 година, прецизират от Столична община. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР