Проектът за газопровода Южен поток ще бъде изцяло проверен като

...
Проектът за газопровода Южен поток ще бъде изцяло проверен като
Коментари Харесай

Петков нарежда проверка на Южен поток като корупционен инструмент на Путин

Проектът за газопровода " Южен поток " ще бъде напълно тестван като образец за корупционен инструмент за външно въздействие на Русия, съобщи министър председателят Кирил Петков преди началото на държавното съвещание в четвъртък.

" Още през днешния ден ще издам заповед за цялостна инспекция по всички аспекти на " Южен поток ". Този вид планове са тъкмо това, за което се приказва, когато корупцията се употребява като инструмент за външна политика от страна на Путин ", съобщи той. Преди това той уточни във връзка визитата си в Съединени американски щати, че западните сътрудници на България виждат корупцията като главен инструмент за въздействие на съветския президент Владимир Путин в нашия район и в Европа.

Относно контрактуваните два танкера с американски полутечен газ той уточни, че за пръв път е реализирана същинска диверсификация на газовите доставки да не се разчита на един снабдител, който едностранно да трансформира клаузи в договорите.

Говорейки за " Южен поток ", министър председателят има поради така наречен от някогашния министър председател Бойко Борисов " Балкански поток ", който е продължение на минаващия по дъното на Черно море до Турция и сухопътната ѝ част газопровод " Турски поток ".

Реално планът " Южен поток " бе спрян от Путин пред 2014 година и бе сменен от " Турски поток ". Проектът така и така бе непостижим на българска територия поради почналите редица европейски инспекции и наказателин процедури против България поради неспазване на евроизискванията за избор на изпълнителни на плана. Сред тях бяха доближени на Кремъл компании и такива до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Активите на основаното в България за плана сдружение " Южен поток България " бяха изкупени от държавния газов оператор " Булгартрансгаз ", а компанията ликвидирана. " Булгартрансгаз " употребява част от разрешителните и внедри в огромна степен утвърденото трасе за " Южен поток " за израждането точно на " Балкански поток " от границата ни с Турция до тази със Сърбия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР