Проектът за газопровод "Северен поток-2" ще бъде завършен, остава само

...
Проектът за газопровод "Северен поток-2" ще бъде завършен, остава само
Коментари Харесай

Северен поток-2 ще бъде завършен, заяви германският външен министър

Проектът за газопровод "Северен поток-2 " ще бъде приключен, остава единствено въпросът по кое време тъкмо. Това съобщи външният министър на Германия Хайко Маас в оповестено през днешния ден изявление за немската медийна група "Редакционснецверк Дойчланд ", представено от ТАСС.

По мотив рецензиите на Вашингтон към плана той съобщи: "За нашата енергийна политика и енергоснабдяване взимаме решенията тук - в Европа ".

Проектът "Северен поток-2 " планува строителство на две линии с общ потенциал 55 милиарда куб метра газ годишно от съветското крайбрежие до Германия по дъното на Балтийско море.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на "Северен поток " и минава през изключителната икономическа зона и териториални води на пет страни - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

Маас сподели още, че не споделя мнението, че в случай че на президентските избори в Съединени американски щати на 3 ноември победи претендентът на демократите Джо Байдън в връзките сред Съединени американски щати и Германия "всичко още веднъж ще бъде добре ".

Той призна също по този начин, че трансатлантическите връзки при настоящия президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския са станали по-трудни.

Маас съобщи още, че Германия не възнамерява да се отхвърля от разговора с Русия след отравянето на с съветския опозиционер Алексей Навални, защото Москва е нужна за уреждането на районни спорове.

Седим на една маса с Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в Берлинския развой за Либия и по въпроса за Украйна. На всички конгреси става дума за търсене на решение за преустановяване на войни, означи министърът.

Заради това не може да има преустановяване на разговора с Москва, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР