Проектът за Бюджет 2022 влиза за разглеждане в парламента. Преди

...
Проектът за Бюджет 2022 влиза за разглеждане в парламента. Преди
Коментари Харесай

От "Демократична България" са притеснени от дефицита в Бюджет 2022, законопроектът влиза в НС

Проектът за Бюджет 2022 влиза за разглеждане в Народното събрание. Преди да бъде разискван на първо четене в пленарната зала законопроектът би трябвало да мине през парламентарните комисии. По Българска национална телевизия депутати от ръководещото болшинство и от опозицията изрекоха главните си позиции за план-сметката, препоръчана от държавното управление. Като цяло, съгласно ръководещите, планът за Бюджет 2022 е уравновесен, ще докара до стопански напредък, а оттова и до устойчивото повишение на приходите.

Ивайло Мирчев от " Демократична България ", обаче съобщи, че от групировката са обезпокоени от заложеното нарастване на недостига и повдигането на оптималния застрахователен приход. Според опозицията законопроектът стъпва на неверни прогнози, инфлацията ще обезврежда заложените нараствания на пенсиите и на минималната работна заплата и хората ще останат разочаровани.

В петък планът за Бюджет 2022 ще бъде прегледан на първо четене от водещата комисия по бюджет и финанси. Тази седмица законопроектът е част от дневния ред на още пет парламентарни комисии. В плана за бюджета е заложен напредък от 4,8% и вдишване на нов държавен дълг от 7,3 милиарда лева или 26,7% от Брутният вътрешен продукт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР