Проектът за АЕЦ „Белене” трябва да се реализира на пазарен

...
Проектът за АЕЦ „Белене” трябва да се реализира на пазарен
Коментари Харесай

Китай: АЕЦ „Белене“ ни интересува

Проектът за АЕЦ „ Белене” би трябвало да се осъществя на пазарен принцип. Китайската страна има отворено и позитивно отношение. По този план може да има двустранно и тристранно съдействие, може и многостранно. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” на bTV негово превъзходителство посланикът на Китай в България Джан Хайджоу.

Трябва да се обърне внимание на междуправителственото съглашение за мирното потреблението на атомната сила. С общи старания България и Китай реализираха консенсус за подписването на това съглашение, сподели посланикът.

По думите му, АЕЦ „ Белене” е единствено един от вероятните планове в тази област. С подписването на това съглашение двете страни показаха позитивното отношение по съдействието в тази област, добави той.

Един от най-важните резултати, реализирани от ръководителите на двете страни, е построяването на един световен партньорски център в София. Основната цел е подкрепяне на предприятията за вложения, сподели още Джан Хайджоу.

Той добави, че доста се радва, че в България се следи визитата на Ли Къциян и срещата 16+1 Китай и Източна Европа.

„ Това беше първото посещаване от новия мандат на Ли Къцян, а България беше първата спирка на визитата в Европа. Също по този начин, това посещаване беше първо посещаване от 18 години насам на китайския министър председател. Ръководителите на двете страни имаха интензивни срещи и мероприятия, имаха пленарна среща и реализираха необятен консенсус ", добави посланикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР