Проектът Worldcoin (WLD) е подложен на проверка от френския орган

...
Проектът Worldcoin (WLD) е подложен на проверка от френския орган
Коментари Харесай

Франция започва разследване срещу Worldcoin

Проектът Worldcoin (WLD) е подложен на инспекция от френския орган за отбрана на персоналните данни CNIL заради опасения, свързани със законността на неговия способ за събиране на биометрични данни, употребяващ сфери за сканиране на ириса.

Интересното е, че съосновател на Worldcoin е Сам Алтман от Open AI. CNIL изрази подозрения по отношение на законосъобразността на практиките на Worldcoin за събиране на данни и изискванията за предпазване на биометричните данни.

Фондация Worldcoin обаче отбрани своя протокол, като даде приоритет на неприкосновеността на персоналните данни и спазването на настоящите регулаторни условия. Твърди се още, че ново лице се верифицира почти на всеки осем секунди, което демонстрира огромното търсене на платформата.

За да отбрани неприкосновеността на персоналните данни на потребителите, Worldcoin употребява доказателства с нулево знание (ZKP) – крипто техники за инспекция на достоверността на данните, без да се разкриват самите данни). Този метод предотвратява следенето сред приложенията и подсигурява неприкосновеността на персоналните данни на потребителите.

В допълнение към следствието във Франция плана на Worldcoin към този момент е бил обект на запитвания от страна на надзорния орган на Обединеното кралство за сходни опасения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР