Проектът в помощ и подкрепа на хората, пострадали от домашно

...
Проектът в помощ и подкрепа на хората, пострадали от домашно
Коментари Харесай

Столична община стартира проект в подкрепа на хората, пострадали от домашно насилие

Проектът в помощ и поддръжка на хората, потърпевши от домашно принуждение е наша обща самодейност с кмета на столицата Йорданска Фандъкова, сподели в “Денят започва” ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.



Създаваме две нови услуги. Едната е Правната клиника, каквато няма в страната. В момента потърпевшите от принуждение, когато се извърнат към обществените служби и Министерство на вътрешните работи, имат опция да получат психически или психотерапевтична помощ и да бъдат настанени в предпазени жилища. За да затворим кръга, обаче, направихме срещи с доста неправителствени организации. О тях разбрахме, че нишката се къса, когато става дума за адвокатска помощ. Става дума за това в точния момент да се извади ограничаваща заповед и това предлагаме с Правната клиника, изясни той.

Новата услуга, която се основава в границите на общинския бюджет, ще е за безвъзмездна правна помощ за ограничения по Закона за отбрана от домашното принуждение. До няколко месеца ще бъде определена неправителствена организация, която да ръководи стратегия, добави Георгиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР