Проектът Турски поток“ категорично не е под заплаха, увери министърът

...
Проектът Турски поток“ категорично не е под заплаха, увери министърът
Коментари Харесай

Петкова: Риск за „Турски поток“ няма

Проектът „ Турски поток “ изрично не е под опасност, увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Пред публицисти в Народното събрание тя разяснява думите на съветския президент Владимир Путин, който упрекна страната ни, че „ съзнателно бави “ реализацията на плана и акцентира, че България се прави „ съзнателно работата “ по него, тъй като осъзнава значимостта му.

„ Риск за плана няма “, безапелационна бе министър Петкова, която удостовери думите на премиера Бойко Борисов, че страната ни построява по 5 км. дневно от трасето, само че става въпрос за разнообразни стадии от строителните действия.

Енергийният министър напомни, че в края на предходната година България актуализира своята енергийна тактика, с което съобщи, че планът е стратегически за страната ни, дружно с плана за създаване на терминал за полутечен газ в Александруполис. Всички действия обаче лишават време, предизвести Теменужка Петкова, която даде образец с обжалването на публичните поръчки от двата консорциума, взели участие в процедурата, което е довело да забавянето ѝ.

„ На 18 септември беше подписан договорът. Работи се непрестанно за реализацията на този план, който е извънредно значим за нас. Към момента се работи на трасе от 150 км., разграничено на три обособени лота. Доставени са тръбите за всичките 150 км. “, сподели още министър Петкова.

Тя напомни още, че към този момент са построени и въведени в употреба първите 11 км., от турско-българската граница до компресорна станция „ Странджа “.
„ Изградихме газоизмервателна станция. В развой на създаване са и две нови станции. Работата по плана не е спряла. Както планува договорът, първите 308 км. би трябвало да бъдат подготвени през месец май 2020 година “, добави още министърът на енергетиката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР