Проектът Цанков камък отива на прокурор, ГЕРБ ще сезира обвинител

...
Проектът Цанков камък отива на прокурор, ГЕРБ ще сезира обвинител
Коментари Харесай

ГЕРБ дава на прокурор проекта Цанков камък

Проектът " Цанков камък " отива на прокурор, ГЕРБ ще сезира обвинител № 1, разгласи националният представител Александър Ненков във Варна. 

Причината за сезирането на прокуратурата е, че единствено седем години след привършване на плана към този момент са налице недостатъци, които постановат страната да заделя пари за поправки, добави зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, представен от Българска телеграфна агенция. 

Той напомни, че първичната стойност на " Цанков камък " е била заложена в размер 440 милиона лв., по-късно сумата е скочила до към милиард. Станков добави, че водноелектрическата централа на " Цанков камък " също е нерентабилна, защото работи не повече от 50 дни в годината. По думите му действително инвестицията в плана може да се възвърне не по-рано от 100 години. 

В момента поради дефектите при осъществяването се просмукват големи количества вода в земята, уточни зам.-министърът. Той посочи, че в този момент тече проучване, след което ще стане ясно тъкмо какъв брой средства ще бъдат нужни за ремонтите. 

Проектът бе на тройната коалиция, добави националният представител Десислава Атанасова. Тя акцентира, че тогава министър на енергетиката е бил Румен Овчаров, а негов заместител - Корнелия Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР