Проектът Светът на траките“ е с одобрено финансиране, съобщиха от

...
Проектът Светът на траките“ е с одобрено финансиране, съобщиха от
Коментари Харесай

Проектът „Светът на траките“ е с одобрено финансиране

Проектът „ Светът на траките “ е с утвърдено финансиране, оповестиха от пресцентъра на Община Казанлък.
 Община Казанлък
С Решение № РД-02-36-1263/8 ноември на Ръководителя на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ (ОПРР) 2014-2020 беше утвърдено планово предложение № BG16RFOP001-6.002-0002 „ Светът на траките “ с бенефициент Община Казанлък.

Процедурата за даване на безплатна финансова помощ е BG16RFOP001-6.002 „ Развитие на туристически атракции “, предпочитана ос 6 „ Регионален туризъм “ на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020.
 

 Община Казанлък-->
 Община Казанлък
Основната цел на „ Светът на траките “ е развиването на конкурентоспособен и целогодишен туризъм в община Казанлък . Необходимото изискване за това е основаването на интегриран туристически артикул, който сплотява тракийските гробници в Долината на тракийските владетели.
 
Те са обекти на културното завещание с „ национално “ значение , част от сериен обект „ Царският некропол на тракийския град Севтополис “ и Казанлъшка тракийска гробница - обект на културното завещание със „ международно “ значение под егидата на ЮНЕСКО.
 Община Казанлък

 Община Казанлък
Тракийските гробници имат забележителна историческа и естетическа стойност по настрана, само че само изцяло показани може да бъде разпрострат техният цялостен капацитет на културно-туристическа атракция за най-пълноценно показване на цивилизацията на античните траки.

 Община Казанлък
Проектът „ Светът на траките “ включва възобновяване и запазване на монумент на културата Тракийска гробница и паметен комплекс „ Оструша ”, с категория „ национално “ значение за бъдещите генерации, създаване на велоалея от Крън до Шипка, с цел да бъде обезпечен и велосипеден достъп за гости до тракийското културното завещание в Долината.

 Община Казанлък
Проектът планува и създаване на многофункционален туристически комплекс - „ портал “ за посещаване на цялата Долина и античните гробници, ситуирани в нея.  Проектът е с дълготрайност 24 месеца. Той е на обща стойност 8 657 364,82 лева
 Община Казанлък
Одобреното финансиране от Оперативна програма “Регионално развитие” посредством Европейския фонд за районно развиване е в размер на 6 735 429,83 лева - безплатна финансова помощ. Финансирането посредством финансов инструмент бе обезпечено още през месец август тази година и е в размер на 1 921 935 лева от Фонд за устойчиви градове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР