Проектът Силата на хоровата общност - Виртуален мост във време

...
Проектът Силата на хоровата общност - Виртуален мост във време
Коментари Харесай

Пеещо приключение завършва с флашмоб

Проектът " Силата на хоровата общественост - Виртуален мост във време на обществена изолираност " се осъществя с финансовата поддръжка на НФ " Култура ". Финалният флашмоб е на 14 май от 11 ч. на площад " 21 септември " в Балчик с премиера на особено написаната ария " Слънчева светлина " от композиторката и текстописец Мария Ангелова, аранжимент Боян Ангелов, научи ДУМА от Александър Райчев, специалист връзки с обществеността.
В рамките на половин година екипът на " Музикален свят - Балчик " посети шест образователни институции в града - ОУ " Антим I ", ОУ " Кирил и Методий ", СУ " Христо Ботев ", ДГ " Знаме на мира ", ДГ " Чайка " и ДГ " Здравец ". В трите съществени модула: " Запознаване ", " Ритъмът е в мен " и " Аз мога ", пеещите деца на Балчик откриха своя музикален гений и обогатиха знанията си, като прекрачиха прага на репетиционната и концертната зала.
В първия модул - " Запознаване ", с помощта на актуалните технологии, посредством телемост, децата от Вокалната студия към НЧ " Паисий Хилендарски-1870 " се срещнаха със свои връстници в учебните заведения. Там прозвуча и ясното обръщение: Не желаеме да сме разграничени, желаеме да сме дружно! И двете групи деца - тези в учебно заведение и тези в репетиционната зала, които към този момент са избрали пеенето за свое занимание, имаха потребност от другарство - в действителния свят, а не от екрана. Увлечени в доброволно " пеещо " премеждие, децата не помнят, че се срамят, че някой ги гледа или че могат да се изложат. Съвсем естествено в края на тези срещи всички споделят: " Аз мога! " И получават особено направени значки с логото на плана.
Модулът " Ритъмът е в мен ", още веднъж посредством телемост, вкара децата от учебно заведение в концертната зала на Туристическия и културно-информационен център " Мелницата ". Научили към този момент вокалните техники, те прибавиха и придвижвания и звукоизобразяване в своите осъществявания, с помощта на музикотерапевта Ева Вебер.
Моментът на същинската среща пристигна с модула " Аз мога ". Една седмица децата от Вокалната студия бяха дружно със своите връстници от трите учебни заведения и трите детски градини онлайн, с цел да запеят дружно песните " Детство мое " и премиерната " Слънчева светлина ". Популярността на плана в учебните заведения и детските градини предизвика интереса и в други деца, които пожелаха да се причислят на по-късен стадий, а хоровото пеене стана известно в учебния живот.
Хоровият диригент и началник на плана доктор Валентина Георгиева споделя: " Големият смисъл на плана е позитивното влияние върху децата на Балчик. Децата от Вокалната студия получиха умелост и самочувствие, а малчуганите от учебните заведения и детските градина желаят да бъдат като своите връстници и част от една общественост, един свят, изпълнен с музика и забавление; свят, който подарява усмивки и наслада както за самите тях, по този начин и за публиката. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР