Проектът ще разшири гамата от профили, които компанията произвежда ["Алкомет"]

...
Проектът ще разшири гамата от профили, които компанията произвежда ["Алкомет"]
Коментари Харесай

"Алкомет" задвижва проекта си за нов цех за алуниеви профили

Проектът ще разшири гамата от профили, които компанията създава

[ "Алкомет "] Производителят на алуминиеви произведения " Алкомет " е задвижил плана си за уголемение на производството в Шумен. След като при започване на годината компанията разгласи, че възнамерява да построи нов завод за обработка на профили, в този момент тя е подала капиталово предложение в Регионалната ревизия по околната среда и водите, която би трябвало да дефинира процедурата нататък. Засега от сдружението не прецизират каква ще е инвестицията и по какъв начин ще се финансира.

Два стадия

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Проектът планува отделяне на завод за механична обработка на алуминиеви профили и реорганизация на пречиствателната станция към пресовия завод и ще се извършва на два стадия. През първия новото съоръжение ще бъде конфигурирано в съществуващо помещение, а през втория ще бъде издигната специфична постройка за него и то ще бъде преместено. Пак през втората фаза компанията ще направи и рационализация на пречиствателната станция.

Новият завод ще се намира на площадката на завода и ще е с разгъната повърхност до 5000 кв. м. Максималната продуктивност на машините се планува да бъде 2000 тона годишно обработени алуминиеви профили.

КАПИ i АЛКОМЕТ АД Собствен капитал 215,9 Печалба 13,6 Активи 374,9 Пасиви 159,0 Брой заети 1002 Приходи 379,0 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
Ефекти

Следващата стъпка е екоинспекцията да реши дали е належащо да се прави оценка на въздействието върху околната среда или да се актуалириза комплексното позволение на компанията. Практически планът няма да докара до промени в производството, а само до разширение на гамата от пресови артикули, които предприятието прави. Освен разнообразни типове профили " Алкомет " създава също валцови произведения (фолиа, листа и ленти), има и леярна.

В капиталовото предложение не са посочени периоди за осъществяване на плана. Разделянето му на два стадия обаче ще разреши на компанията относително бързо да инсталира оборудването и да стартира производството на новите артикули, до момента в който работи по построяването на обособена постройка, което ще отнеме повече време.

Макар че вложенията към този момент не се оповестяват, анализът на компанията демонстрира, че те ще са " обилни ", само че планът подсигурява висока доходност. Предвижданията са той да обезпечи и нови работни места. По данни към януари 2020 година в " Алкомет " работят малко над 1100 души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР