Проектът ще бъде въведен в търговска експлоатация през втората половина

...
Проектът ще бъде въведен в търговска експлоатация през втората половина
Коментари Харесай

LNG терминалът в Александруполис премина пазарния тест

Проектът ще бъде въведен в комерсиална употреба през втората половина на 2022 година

Пазарният тест на бъдещия терминал за полутечен газ (LNG) край Александруполис е завършил сполучливо, оповестиха от гръцката компания " Газтрейд ", която ще оперира терминала. Получените обвързващи предложения за период от 15 години са за годишен потенциал от 2.6 милиарда куб.м при заложен механически потенциал на терминала 5.5 милиарда куб.м на година.

В процедурата са се присъединили както гръцки, по този начин и интернационалните компании и крайни консуматори. Тестът надалеч надминава опита в други сходни случаи, свързани с нови газови планове, означават от " Газтрейд ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Това е доста приемлив резултат, което е стъпка напред за реализирането на плана и за усилване на енергийната диверсификация и сигурността на доставките в Гърция, на Балканите и по-широката част от Югозападна Европа ", разяснява изпълнителният шеф на " Газтрейд " Константинос Спиропулос.

Проектът е значим и за България, защото през януари държавното управление реши държавната " Булгартрансгаз " да взе участие в него с 20% дял. Терминалът ще обезпечава различни доставки на газ за страната (основно от Съединени американски щати, Катар и др.) през интерконектора Гърция - България, който се чака да бъде приключен в края на годината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР