Проектът се реализира в партньорство с Елдрайв ЧарджингЕлектромобилността печели популярност,

...
Проектът се реализира в партньорство с Елдрайв ЧарджингЕлектромобилността печели популярност,
Коментари Харесай

OMV изгражда над 30 бързорядни станции в България и Румъния

Проектът се осъществя в партньорство с Елдрайв Чарджинг

Електромобилността печели известност, изключително при пътувания на къси дистанции
(снимка: CC0 Public Domain)

OMV стартира създаване на своята мрежа от бързозарядни станции за електрически автомобили на територията на страната в съдействие с Елдрайв Чарджинг. Двете компании подписаха рамков контракт за инсталиране на над 30 бързозарядни станции на обектите на OMV в България и Румъния през идващите години.

Станциите ще бъдат конфигурирани на OMV обекти, ситуирани на основни пътни артерии и ще разрешават зареждане на най-масовите модели електрически автомобили в границите на 20 минути до час.

Първите две такива бързозарядни станции са конфигурирани на обектите OMV Даскалово, ситуиран на автомагистрала „ Струма ”, и OMV Голямоконарско, ситуиран на „ Голямоконарско шосе ” до Пловдив, и към този момент оперират. Те са с мощ 50 киловата (kW), което дава опция за към 40 минути клиентите да заредят до 80% от потенциала на батерията си.
още по тематиката
Станциите разполагат с конектори CCS (Combined Charging System – европейският стандарт за бързо зареждане) и CHAdeMo (CHArge de MOve – японско-френска разработка за бързо зареждане). Плащането може да се извърши и посредством Eldrive App.

„ Въпреки че изкопаемите горива ще продължат да играят съществена роля в близкото бъдеще, електромобилността към този момент печели все по-голяма известност, изключително при пътувания на къси дистанции ”, разяснява Дeчeбaл Tyдop, ритейл управител на OMV България.

„ Това партньорство е доста значима стъпка в развиването както на нашата мрежа, по този начин и на електромобилността в района ”, сподели Стефан Спасов, изпълнителен шеф на Елдрайв. „ Инсталирането на тези бързозарядни станции ще разреши на притежателите на електрически автомобили да пътуват умерено както по междуградската пътна мрежа в България, по този начин и във и до Румъния ”.

Откриването на първите бързозарядни станции на OMV обекти идва в миг, в който се следи засилен интерес към хибридните и електрическите коли в България. Според последните данни на Пътна полиция, общо 2 721 са записаните електрически автомобили към края на месец април 2020 година, което е с 290 повече спрямо края на декември 2019 година

Регистрираните хибридни модели пък са се нараснали с близо 3000 и към този момент наброяват 10 074, като доста от тях са плъг-ин и също имат потребност от зарядни станции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР