Проектът RE-IMAGINE Green има за цел да постави темата за

...
Проектът RE-IMAGINE Green има за цел да постави темата за
Коментари Харесай

Проект поставя темата за екологията във фокуса на изпълнителските изкуства

Проектът RE-IMAGINE Green има за цел да сложи тематиката за екологията и битката с климатичните промени във фокуса на изпълнителските изкуства. Това сподели съоснователят на АРТЕ УРБАНА КОЛЕКТИВ Димитър Узунов в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Европейската самодейност за изкуство, отдадено на климатичните промени, планува четири креативен резиденции в България, Сърбия, Северна Македония и Унгария за създатели в региона на изпълнителските изкуства. " Проектът има за цел да подбере по три екипа от страна, които аплайват с план в региона на изпълнителските изкуства. Самата организация може да е неофициална организация от актьори или организация, която се занимава с екология, само че пък има артистичен план. Всяка една от тези страни има петдневна обучителна резиденция, в която подбраните участници ще научат разнообразни неща за екологията, за климатичните промени и за положителните практики, които можем да въведем в изкуствата, по този начин, че да сме виновни към този проблем “, изясни Димитър Узунов.  

Първата резиденция ще бъде в България през април, като главната тематика ще бъде запознаване с казуса с изменението на климата и опазването на околната среда, добави той. 

" Секторът на изкуството е дребен като импакт спрямо други браншове, само че от позиция на въздействие върху обществото той е може би най-влиятелният бранш. Именно на това разчитаме – че положителният образец, положителните ролеви модели ще оказват помощ по някакъв метод за позитивната смяна на обществото “, добави Димитър Узунов. 

Инициативата е отворена за кандидатстване от 10 януари до 10 февруари. 

АРТЕ УРБАНА КОЛЕКТИВ e съдружие от актьори и експерти в региона на културата, учредено в София през 2016 година от Ралица Асенова и Димитър Узунов. Работи в няколко съществени посоки – спектакъл, кино и сторителинг. " Във всички тези посоки третираме забавни и значими тематики за актуалното общество. Стремим се да децентрализираме културата, изкуството и образованието. Работим с доста селски региони “, описа съоснователят на сдружението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР