Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им

...
Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им
Коментари Харесай

Талантливи деца от Враца са участници в проекта “Твоят час“

Проектът „ Развитие на качествата на учениците и повишение мотивацията им за учене посредством действия, разрастващи характерни познания, умения и компетентности " Твоят час " е най-мащабният в страната, осъществен в областта на образованието. Финансира се от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ и бе сбъднат в границите на последните две години. Над 10 хиляди деца в област Враца са взели участие в тази огромна стратегия за развиване на ученическия капацитет, като са допълвали, развивали и надграждали познания, умения и компетентности, добити в границите на наложителната им подготовка в учебно заведение.
Това стана ясно през днешния ден на заключителния конгрес по плана, който се организира в Градската концертна зала. Приветствие към присъстващите насочи заместник-кметът Петя Долапчиева. Тя връчи на началника на РУО – Галина Евденова приветствен адрес от името на кмета Калин Каменов. На форума участваха още регионалния шеф Малина Николова, депутати, представители на Министерството на образованието, шефове на образователни заведения от област Враца, учители и възпитаници. В препълнената зала участваха и доста педагози и родители, които насърчиха малчуганите и младежите, които демонстрираха умения, усвоени в клубовете по ползи в границите на „ Твоят час “.
В плана „ Твоят час “ вземат участие 20 учебни заведения на територията на Община Враца, с включени в заниманията 4 168 възпитаници. Цифрите сочат, че над 50 % от децата, взели участие в занимания по „ Твоят час “, са повишили резултатите си на държавните външни оценения след 4-ти и 7-и клас. Около 6000 деца са взели присъединяване на значими районни и национални конгреси. От тях 332-ма са получили награди за своите достижения.
„ Благодаря на всички за напъните, трудът и превъзходните резултати от работата по плана „ Твоят час “. Доказахме, че можем да намираме път към децата, посредством който да ги подтикваме да имат вяра повече в себе си и да се развиват! “, съобщи Галина Евденова.
В рамките на заключителния конгрес пред гостите бе показан филм за плана, който пресъздава историята му, забелязана през очите на деца, педагози, специалисти и кметове на общини. За край по програмата, алегорично звънеца удари шефът на учебното заведение в село Селановци Петя Русинова, след което сцената превзеха гениите от група „ Малки радостни звънчета “ към СУ „ Христо Ботев “, които извършиха „ Химн на децата “ и сложиха начало на пъстрия концерт с присъединяване на десетки вокални и танцови обединения от учебни заведения в цялата област. За искащите да видят и достиженията на децата, занимавали се с приложно изкуство и текстил, във фоайето бе подредена галерия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР