Проектът предвижда на мястото на старата морга и два изтърбушени

...
Проектът предвижда на мястото на старата морга и два изтърбушени
Коментари Харесай

Събарят опасни постройки в МБАЛ Св. Анна, вдигат музей и заведение на тяхно място


Проектът планува на мястото на остарялата морга и два изтърбушени склада в двора на болничното заведение да изникне забавен архитектурен комплекс. Той ще приюти освен музейна експозиция за историята на здравното заведение, само че и заведение от вида на ирландски пъб, както и място за отдих на личния състав на болничното заведение. 

Решението пристигнало след зачестилите случаи, при които клошари употребявали за заслон и тоалетна изоставените постройки. Зачестили и опитите за обири, показа доктор Петров. 

Идеята е в синхрон с упоритата работа по обновяването на болничното заведение, където бяха ремонтирани и осъвременени на 90% отделенията, които работят с пациенти, както и тези, които не работят с пациенти. С нова визия и инсталация са реанимацията, АГ-отделението, неврохирургията и др. В двора на болничното заведение бе построен превъзходен ъгъл за отдих с дребен параклис, където пациенти и околните им могат да останат уединено със себе си и молитвите си за здраве. 

" Модернизацията върви от две години, като задачата е болничното заведение да бъде преведена в звук с условията и упованията, които имат пациентите от сходен вид здравни заведения. След ремонта на съвсем всички отделения, започваме да обръщаме по-голямо внимание на общите елементи, включително асансьори, площадки, дворното пространство, фасадите.  Предстои възобновяване на цялата фасада на хирургичния блок, в това число и на покривната структура. В региона на складовете и другите остарели и рискови постройки е разположена най-старата постройка в болничното заведение, най-малко по документи. Там се помещаваше патоанатомията, само че успахме в рамките на два месеца да я пребазираме на място с доста по-добри условия. След събарянето на старите постройки ще се резервира зеленината, а най-старата постройка ще бъде реставрирана. Събарянето на старите здания ще стане за сметка на компаниите, които ще употребяват материалите, които ще останат след събарянето. След това ще имаме тежката задача да скрием по някакъв метод тръбите на парното, които минават през болничното заведение и я загрозяват ", изясни доктор Петров.

Какво още сподели шефът на болничното заведение вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР