Проектът Обединена левица, чието създаване с участието на Георги Първанов

...
Проектът Обединена левица, чието създаване с участието на Георги Първанов
Коментари Харесай

А сега накъде? Левият фронт на Първанов се събира в Пловдив

Проектът " Обединена левица ", чието основаване с присъединяване на Георги Първанов беше огласено на 29 ноември предходната година, готви нова колекция в Пловдив. Преди два месеца кръгла маса под надпис " Лява България - хрумвания, политики, единство " събра в НДК представители на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия и водачи на по-малки леви обединения, които са някогашни членове на социалистическата партия. Сега на 19 януари в Гранд хотел „ Пловдив “ се привиква конференция „ Левицата “. Дискусията от 14 до 18 часа и е по концепция на Координационния съвет на самодейността „ Обединена Левица “.

На срещата в Пловдив са поканени ръководители на общински организации на Българска социалистическа партия от страната, представители на леви партии, измежду които АБВ,  „ Изправи се.БГ “, „ Движение 21 “, „ Нормална страна “ и други Очаква се още веднъж да участват Георги Първанов, Мая Манолова, Георги Кадиев, Татяна Дончева, Румен Петков и други знакови лица на левицата.  Модератор на форума ще бъде Костадин Паскалев.

Според уредниците измежду заложените тематики за форума са: „ Къде се загуби Левицата в България? Идеи и демократични правила – основа на единението на лявото; Предизвикателствата пред левите сили в Европа – пътят към мира и обществената справедливост; Секторните политики на левицата. Левият метод към промените за превъзмогване на неравенствата и гарантиране на справедловистта “.

Сбирката няма да разисква общи дейности не левите обединения за очертаващите се предварителни избори, сочи предварителната информация.

По-рано Костадин Паскалов, който е моторът на новия ляв план, разяснява какви са възможностите на Българска социалистическа партия да сформира кабинет, откакто получи от президента последния трети мандат.  По този мотив соцлидерът Корнелия Нинова разгласи, че ще провежда среща с други партийни водачи, на които ще зададе пет въпроса за вероятно общо ръководство. 

" Стъпките, оповестени от Нинова, са верни, само че въпросът е какво ще бъде осъществено зад тях. Гарантирам, че след Националния съвет на Българска социалистическа партия в сряда Корнелия Нинова ще има цялостни пълномощия да води договаряния с всички. Ние имаме решение на Конгреса, че няма по какъв начин да вършим ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи. За да тръгне да прави държавно управление с сегашния мандат, Българска социалистическа партия би трябвало да наруши всичките си правила и хрумвания ”, счита Паскалев.

" Голямата покруса е, че в случай че се проведат избори, ще има сходна на сегашната обстановка като краен резултат. Трябва нещо трагично да се случи, с цел да се промени обстановката. Това трагично няма да е позитивно, по тази причина избирам още известно време да ни ръководи служебно държавно управление... Очакванията за парламентарни избори не са оптимистични, защото в оптималната степен Българска социалистическа партия би могла да повтори мижавия резултат от последните избори ", сподели още пред БНР някогашният кмет и районен министър Паскалев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР