Проектът на Закон за ВиК не предвижда повишаване, а запазване

...
Проектът на Закон за ВиК не предвижда повишаване, а запазване
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Законопроектът за ВиК не е внасян за приемане в Министерския съвет или Народното събрание

Проектът на Закон за ВиК не планува повишение, а опазване на обективна цена на водата до границата на обществената търпимост, както е сега. В него се плануват също помощи за уязвими консуматори като редът и методът за приемането им ще бъде създаден в разпоредба на три министерства. Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството по Би Ти Ви.
Регионалният министър разяснява още, че има 11 общини, които не са се включили към асоциациите в съответните области, чието мнение е, че цената ще се увеличи. " В огромната си част това са общини, които имат гравитачно приемане на вода, което е по-евтиният метод. Водата не е единствено на една община, а на всички български жители, употребява се солидарно и цената за нейното извличане и превозване на една територия се заплаща солидарно. Цената на водата се дефинира от КЕВР за всеки ВиК оператор въз основата на потвърдени разноски и бъдещи вложения, сподели още министърът. Освен това, собствеността на активите ще продължи да бъде обществена общинска и държавна ", сподели още тя. Петя Аврамова обърна внимание, че законът не е признат и не е внасян за приемане в Министерския съвет или Народното събрание. Публикуван е за публично разискване, с цел да се получат оферти и мнения и с цел да се чуят мненията на всички заинтригувани страни.
 Петя Аврамова: Законът за ВиК не планува увеличение на цената на водата Петя Аврамова: Законът за ВиК не планува увеличение на цената на водата
Проектът на Закон за водоснабдяване и канализация, който е оповестен за публично разискване, не планува увеличение на цената на во...
С Плана за възобновяване и резистентност ще можем да продължим активността по повишение на енергийната успеваемост на многофамилните жилищни здания. Вече се включват и еднофамилни жилища, промишлени, публични общински и държавни здания и улично осветяване. От общо 3 милиарда лева, максимален дял от средствата – 1,728 милиарда лева, са за жилищните здания, разяснява още министърът. Тя изясни, че се приготвят насоките за кандидатстване, като този път програмата ще включва освен изолираност на покрив и външни стени и замяна на дограма, само че и уреди за възобновима сила за постигане на енергиен клас В или А и оптимално икономисване на силата за отопление.
Не постоянно причина за пътно-транспортите катастрофи е пътната инфраструктура. Констатираме тежки произшествия на положителни пътни сектори. Хората би трябвало да се преценяват с пътната конюнктура и метеорологичните условия. Полагаме старания за възстановяване на републиканската мрежа, която е с дължина 20 хиляди км. Тази година за осъществяване е предоставено в пъти по-голямо количество мантинели, маркировка и знаци, сподели още Петя Аврамова. Възложената маркировка е 1744 км, като през предходната и по-миналата година тя е била три пъти по-малко. Възложени за замяна са и 1421 км мантинели. „ Автомагистрали “ ЕАД има подписани седем контракта с Агенция „ Пътна инфраструктура “ по реда на Закона за публичните поръчки. Дружеството има назначени служащи, строители, инженери. То не превъзлага действия на подизпълнители, а подписва рамкови съглашения за доставка на материали, за наем на машини, на уреди, каквато е практиката в строителния отрасъл. Компанията има контракти с към 400 контрагенти във всички краища на България, нужни за съответните обекти, сподели още Петя Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР