Проектът на закон за държавния бюджет за догодина не предвижда

...
Проектът на закон за държавния бюджет за догодина не предвижда
Коментари Харесай

Асен Василев: Президентът се опитва да дерайлира членството на България в еврозоната

Проектът на закон за държавния бюджет за следващата година не планува продажбата на земи от държавния аграрен фонд. Това съобщи финансовият министър Асен Василев в отговор на, който даже заплаши с несъгласие плана за бюджет 2024, в случай че " Народното събрание не озапти Асен Василев ".

„ Учуден съм, че президентът да се доверява на подправени вести, “ съобщи Василев. Финансовият министър обаче не е изумен от поръчката на Румен Радев да наложи несъгласие върху бюджета и да остави страната без финансов проект за 2024 година.

„ Ако президентът наложи несъгласие, това би било неприятно, тъй като значи страната да посрещне без бюджет за 2024 година, само че за жалост не съм изумен от това негово държание, тъй като предходната година неговият длъжностен кабинет остави страната без бюджет 7 месеца. Това затрудни както работата на централната власт, по този начин и на общините, които одобряваха бюджети през септември и октомври, “ сподели Василев и напомни, че последният длъжностен кабинет на президента предложи проектобюджет с недостиг от близо 8%.

„ Всичко това се прави в опит да се дерайлира участието на България в Еврозоната. Видя се, че България умерено може да има бюджетен недостиг до 3% и напредък от 1,8% ", разяснява финансовият министър.

Той напомни, че през уикенда, а вероятностите за еврозоната остават живи и действителни за 1 януари 2025 година. Според рейтинговата организация, възможностите за България да одобри еврото от януари 2025 година са едно към три.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР