“Проектът на стратегическа рамка, която да очертае дейността на къмпинг

...
“Проектът на стратегическа рамка, която да очертае дейността на къмпинг
Коментари Харесай

Министър Проданов: Развитието на къмпинг туризма е предпоставка за икономическото съживяване на по-слабо развитите райони

“Проектът на стратегическа рамка, която да очертае активността на къмпинг туризма, ще бъде подготвен до края на май. Работи се и по нормативна уредба за споразумяване на взаимоотношенията и разпоредбите за практикуването му “. Това разгласи министърът на туризма Христо Проданов пред публицисти на откриването на ревю за къмпинг туризъм, караванинг и занимания навън Camping & Caravaning Expo. След това ще има публично разискване с представителите на къмпинг промишлеността и институциите, като задачата е да се регламентира този тип туризъм, добави министърът.

Той изрази вяра в границите на тази година към този момент да има основани ясни правила със съдействието и единодушието на всички, които обичат и практикуват този тип туризъм, а също и самият бизнес бранш.

Министър Проданов заяви, че в страната има 12 сертифицирани къмпинги, които дават отговор на европейските условия и даде образец с Франция, където обектите са над 8000. „ Развитието на този тип туризъм е причина за икономическото възкръсване на по-слабо развитите региони на България, в които с изключение на туризъм, няма капацитет за друга активност “, съобщи министърът.

Министър Проданов разгласи, че в понеделник или най-късно във вторник идната седмица, Министерството на туризма ще започва заплащанията към хотелиерите, настанили хора, търсещи протекция от войната в Украйна, за интервала от 24 февруари до 31 март. „ В момента се правят последни инспекции на подадената от хотелите информация и документи. Над 800 са хотелите, декларирали предпочитание да настанят украинци, като сега малко под 500 са обектите, които към този момент са настанили тези жители “, посочи Проданов.

Подготвя се и искане по линия на европейската взаимност, средствата по мярката да се възстановят от европейския бюджет, стана ясно още от думите на министъра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР