Проектът на споразумение на преговорите за климата на COP28 в

...
Проектът на споразумение на преговорите за климата на COP28 в
Коментари Харесай

Проектоспоразумението на COP28 е критикувано за отхвърляне на призива за постепенно премахване на изкопаемите горива

Проектът на съглашение на договарянията за климата на COP28 в Дубай не приканва нациите последователно да отстранен изкопаемите горива, чиято приложимост е главният мотор на изменението на климата и все по-екстремно време по целия свят.

Проектът беше оповестен в понеделник и критиците му твърдяха, че богатите на нефт страни са употребявали въздействието си, с цел да разводнят езика му по отношение на нуждата от унищожаване на изкопаемите горива.

„ Знаете какво остава да бъде контрактувано и знаете, че желая да постигнете най-висока упоритост по всички въпроси, в това число езика на изкопаемите горива “, сподели президентът на COP28 Султан ал-Джабер на срещата на върха, отбелязвайки, че има към момента има време за изглаждане на разликите преди конференцията да завърши във вторник.

Докато повече от 100 страни от близо 200-те, участващи в договарянията за климата на Организация на обединените нации, приканиха за последователно унищожаване на затоплящите планетата изкопаеми горива, страните производителки на нефт като Са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР