Проектът на работната група, която изготвя законопроекта за хората с

...
Проектът на работната група, която изготвя законопроекта за хората с
Коментари Харесай

Протестиращите майки недоволни от групата изготвяща закона за хората с увреждания

Проектът на работната група, която изготвя законопроекта за хората с увреждания, не удовлетворява протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова. " Не можем да застанем зад законопроект, който е дискриминационен и ощетява доста хора. Той няма да проработи от януари, тъй като в спомагателните разпореждания ясно се споделя, че ще има шест месеца от обнародването, ще има и още шест месец за методиката. Това значи, че доста хора ще останат и без персонална помощ и без финансова поддръжка ", изясни пред публицисти на влизане през днешния ден в Министерството на труда и обществената политика една от протестиращите майки.

Тя добави, че протестиращите майки на деца с увреждания влизат извънредно разочаровани както от дейностите на обществения министър, по този начин и от всички национално представителни организации, които поддържат този закон. Майките не схващат какво тъкмо национално представителните организации поддържат, тъй като, с изключение на финансовата поддръжка от 20 лв., която щели да вземат хората с увреждания, в него не се предложили никакви съответни промени.

Протестиращите майки желаеха неотложно оставката на ръководителя на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски и на зам.-председателя на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че не вижда никаква промяна в оферти законопроект. Според нея самостоятелния метод и самостоятелната оценка имали единствено пожелателен темперамент, до момента в който рекомендациите нямат наложителен темперамент. По думите й персоналната помощ е единствено маркирана с едно изречение и не се дават гаранции, че тя ще бъде предоставена. Освен това, в предлагания законопроект, не се трансформират политиките във връзка с помощните средства и медицинските произведения, добави Манолова.

Според омбудсмана, с изключение на спомагателната финансова поддръжка, която е в малко по-голям размер, в този законопроект нямало нищо друго. " Те имат потребност от тази финансова поддръжка, само че те имат потребност и от поддръжка да живеят обикновено ", посочи Манолова. Тя бе безапелационна, че хората с увреждания не желаят лепта и добави, че няма да поддържа законопроекта в този му тип.

Протестиращите майки и омбудсманът Мая Манолова възразиха и против това, че късно нощес към 22.00 часа им е бил възложен последният вид на законопроекта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР