Проектът на Община Бургас за въвеждане на мерки за енергийна

...
Проектът на Община Бургас за въвеждане на мерки за енергийна
Коментари Харесай

Санират бившата Трета поликлиника, Общината кандидатства с проект и за ДКЦ I

Проектът на Община Бургас за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на ДКЦ II - някогашната Трета поликлиника - получи публично утвърждение. Очаква се да бъде обезпечено нужното финансиране, с цел да започват строително-монтажните действия.

По време на идното съвещание на локалния парламент ще бъде прегледано предложение на кмета Димитър Николов, за санирането на Диагностично - съвещателен център I (той се обитава в част от сградния отбор на УМБАЛ Бургас) също да се търси финансиране от Националния екодоверителен фонд. По новите правила, като обособени бенефициенти могат да бъдат разпознати еднолични търговски сдружения със 100 % държавно и/или общинско присъединяване, които са лечебни заведения или които дават услуги от общ стопански интерес.

Сградите и на ДКЦ II, и на ДКЦ I не са ремонтирани главно от десетилетия, а през прага им пристъпват десетки хиляди души годишно. Обновяването им е от общ интерес както за пациентите, по този начин и за медицинските служащи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР