Проектът на Националната стратегия за активен живот на възрастните хора

...
Проектът на Националната стратегия за активен живот на възрастните хора
Коментари Харесай

Проектът на Стратегията за активен живот на възрастните хора е публикуван за обществено обсъждане

Проектът на Националната тактика за деен живот на възрастните хора в България за интервала 2019-2030 година, е оповестен за публично разискване, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Стратегическият документ дава отговор на провокациите пред застаряващото население и подкрепя образуването на политики и предприемането на ограничения в обществената област, с акцент върху насърчаването на заетостта на възрастните хора и присъединяване им в публичния живот. Основната цел на тактиката е да се основат условия за деен и заслужен живот на възрастните хора посредством обезпечаване на равни благоприятни условия за пълноценното им присъединяване в икономическия и обществен живот на обществото.

Националната тактика за деен живот на възрастните хора ще размени настоящата досега Национална идея за поощряване на дейния живот на възрастните хора (2012-2030 г.) за обезпечаване на последователност и съответно потребление на насъбрания опит. Чрез подготовката на тактиката българското държавно управление реагира навреме на зародилата нужда да се разшири обсегът на основни сфери от досегашната политика, като се обърне особено внимание на присъединяване в публичния живот и самостоятелния живот на възрастните хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР