Проектът на Национална стратегия за детето е оттеглен и по

...
Проектът на Национална стратегия за детето е оттеглен и по
Коментари Харесай

Стратегията за детето е оттеглена

Проектът на Национална тактика за детето е отдръпнат и по него не се работи. Това съобщи пред Нова министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.
По никакъв метод посредством закони или нормативни уредби не се прокарват промени, които са написани в тактиката, увери министърът във връзка следващия митинг против документа, който се организира през уикенда.
Петков дефинира като несъстоятелно изказванието, че дете може да бъде отнето от родителите си поради дърпане на ухо. Всеки жител обаче има обвързване да спомага и да алармира компетентите органи, в случай че по някакъв метод разбере, че дете се нуждае от протекция. Министърът добави, че всеки може да подаде сигнал, а държавните органи ще преценяват дали в действителност детето е изложено на риск и дали се нуждае от някакъв тип поддръжка. Петков бе безапелационен, че при инспекция на сигнал, първата работа на държавните органи е да избегнат случаите на занемаряване и детето да остане при родителите си.
Петков мощно се надява, че воденият в последните месеци спор ще успокои родителите. Целта на измененията не била децата да се лишават от биологичните родители, а да може детето да остане при тях и в доста крайни случаи то да се лишава.
Това, разясни министърът, се взема решение от съда, а не от Агенцията за протекция на детето.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР