Проектът на наредбата за остойностяване на труда на лекарите и

...
Проектът на наредбата за остойностяване на труда на лекарите и
Коментари Харесай

Меджидиев: Медицински хеликоптери ще има, но трябва да се спази законът

Проектът на наредбата за остойностяване на труда на лекарите и на медицинските сестри е подготвен. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев. Той участва на тържественото заседание за отбелязване на 131 години от основаването на Военномедицинска академия. Проектът е резултат от взаимна активност на работна група и на екип от Университета за национално и международно стопанство. 

На 17 декември планът ще бъде показан пред съсловните организации, уточни здравният министър. По думите му документът ще бъде показан и пред парламентарната комисия по опазване на здравето, само че евентуално няма да се наложат законодателни промени. 

В коментар за прекратената социална поръчка за хеликоптери за оказване на здравна помощ Меджидиев изрази увереността си, че хеликоптери ще има. Ние сме длъжни да съблюдаваме закона и законовите процедури, а в тази процедура цената, която беше препоръчана, не отговаряше на заложените нормативи, сподели още той. В доста къс период ще се организира нова социална поръчка с смяна в заданието, добави той и уточни, че има задоволително време до кроя на идната година за закупуване на хеликоптери. Сега е основана работна група, която ще усъвършенства публичната поръчка.

За плана за модернизиране на незабавната помощ, който планува ремонт на съществуващи или създаване на нови незабавни центрове, както и пазаруване на нови коли за спешна помощ, чийто период изтича идната година, министър Меджидиев сподели, че се актуализират цените по договорите с компаниите реализатори. 

Преди дни Министерството на здравеопазването приключи оповестената социална поръчка с предмет: „ Закупуване на санитарни транспортни средства за превоз по въздух, обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ “, в която е заложена доставката на общо шест хеликоптера. Причина за това беше плануваното в документите наложително условие оферираните хеликоптери и съоръжение към тях да са на цена равна или по-ниска от заложения от възложителя оптимален финансов запас.

Проектът за модернизиране на незабавната помощ се финансира по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 " и срокът му беше удължаван два пъти. Стойността на плана е близо 160 милиона лв..
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР