Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г.

...
Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г.
Коментари Харесай

Вижте проекто-графика за влаковете през 2023

Проектът на График за придвижване на влаковете за 2023 година е оповестен за публично разискване на уеб страницата на БДЖ (www.bdz.bg). За по-голямо улеснение предложенията за написания на влаковете са показани настрана за всяко едно направление.

Клиентите на БДЖ ще могат да се срещнат с желанията на сдружението за разписанието на влаковете през идната година и да имат задоволително време да реагират с аргументирани оферти към превозвача и съответните регионални и общински управляващи. Това ще даде опция на регионалните и общински администрации също да се срещнат и да имат подготвени оферти на идните работни срещи сред институциите.

С новия график е планувано придвижването на пряк пътнически трен от Пловдив през Димитровград, Симеоновград, Нова Загора за Бургас. От гара Бургас пък е планувано да пътува пряк трен през Нова Загора, Симеоновград до Свиленград. По този метод ще се подобрят опциите за пътешестване от Южна България до Бургас и в противоположното направление.

За възстановяване на свързаността с железопътен превоз сред Северна и Южна България ще бъде продължен маршрута на два бързи влака, които пътуват по направлението Русе – Стара Загора – Русе. За тези композиции е планувано към този момент да се движат по маршрута Русе – Пловдив – Русе.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през идващия летен сезон е планувано да се движат нощни влакове сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление.

Предложения за промени в плана на График за придвижване на влаковете за 2023 година могат да бъдат изпращани до 10-ти октомври 2022 година на e-mail: [email protected] или импортирани в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов ” № 3.

Разписанията на влаковете в плана на График за придвижване на влаковете за 2023 година са налични на следния линк:

https://www.bdz.bg/bg/a/proektt-na-grafik-za-dvizhenie-na-vlakovete-za-2023-g-e-publikuvan-za-obshchestveno-obszhdane
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР