Проектът на Fujitsu е реализиран в германския град ПадерборнВ много

...
Проектът на Fujitsu е реализиран в германския град ПадерборнВ много
Коментари Харесай

Построиха дейта център във вятърна турбина

Проектът на Fujitsu е осъществен в немския град Падерборн

В доста от вятърните турбини има задоволително свободно пространство за софтуерна инфраструктура (източник: Fujitsu)

Уникален план осъществя в Германия японският софтуерен колос Fujitsu. Център за данни, вграден във вятърна турбина, ще разреши на електрическата компания WestfalenWIND IT да предлага енергийно-ефективни и икономични облачни услуги на своите клиенти.

Наречена WindCORES, системата съставлява център за данни за облачни услуги с съвсем нулеви излъчвания, построен навътре в вятърна турбина в Падерборн, Германия. Проектът е част от напъните на страната към прекосяване към екологично чисти и устойчиви енергийни източници, като в това време задоволи възходящото търсене на облачни услуги, подбудено от дигитализацията на бизнеса.

Изграждането на центрове за данни във вятърните турбини има капацитета да обезврежда въглеродния отпечатък от високото им енергийно ползване, оповестиха от Fijitsu.

Проектиран и построен взаимно с фирмите WestfalenWIND IT и Green IT, дейта центърът употребява енергийно-ефективни сървъри Primergy, системи за предпазване Eternus, високоефективни AC-DC трансформатори, система за ръководство на енергийното ползване и последно потомство система за изстудяване.

Иновативният дейта център на Fujitsu разрешава на фирмите да доставят екологично чисти облачни услуги (източник: Fujitsu)

В резултат, системата е освен с съвсем нулево ползване на стандартна сила, само че е и извънредно конкурентна във връзка с цените, предлагани на потребителите на облачни услуги. По този метод немският сътрудник на Fujitsu може да предлага така наречен „ зелен облак “ услуги.

Повечето центрове за данни сега употребяват доста количество сила от невъзобновяеми източници и дизелови генератори при спиране на зареждането. Иновативното софтуерно решение на Fujitsu разрешава на фирмите да доставят съвсем изцяло екологично чисти услуги, акцентира Кристиан Хофмайстер, CIO на Green IT.

В доста от вятърните турбини има задоволително свободно пространство за софтуерна инфраструктура и там могат да се построяват екологично чистите центрове за данни на бъдещето, разяснява доктор Гунар Шомакер, съосновател на WestfalenWIND IT Group.

 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР