Проектът ми за Конституция е много сериозен, но няма как

...
Проектът ми за Конституция е много сериозен, но няма как
Коментари Харесай

Румен Радев чака работещо НС за проекта си за Конституция

Проектът ми за Конституция е доста сериозен, само че няма по какъв начин да се случи без работещо Народно заседание. Пред публицисти след церемонията по 30-годишнината от основаването на демократичната конституция на Република България президентът на страната Румен Радев бе сбит.

По думите на президента въпросът е много комплициран и изисква " акуратен разбор ".

Радев разяснява още и работата на служебния кабинет по главната му конституционна задача - да провежда избори. " Това бе главно ми обръщение - да не се води война с който и да било. Надявам се полицията и прокуратурата да подхващат такива ограничения, че да има едни транспарантни и почтени избори ", добави той.

" Категорично мога да кажа, че това служебно държавно управление се оправя ", категоричен бе президентът.

" Тaзи Кoнcтитуция ни прeвeдe прeз сложни врeмeнa. C нeя ниe cтaнaхмe пълнoпрaвни члeнoвe нa Cъвeтa нa Eврoпa и нa Eврoпeйcкия cъюз. Цeннocтитe, зaлoжeни в нeя: дeмoкрaтичнo упрaвлeниe, върхoвeнcтвo нa прaвoтo, рaвeнcтвo прeд зaкoнa, зaщитa нa чoвeшкитe прaвa ca цeннocти и нa нaшитe eврoпeйcки пaртньoри. Зaтoвa прeз призмaтa нa 30-гoдишeн рeaлeн дeмoкрaтичeн oпит мoжeм дa кaжeм, чe тaзи Кoнcтитуция ce прeвърнa в cтълб нa бългaрcкaтa държaвнocт ", сподели в словото си в аулата на Софийския университет президентът.

Човекът като персона - това следва да бъде главната полезност в главният закон, безапелационен бе още Радев. Именно по тази причина по думите му следва да се развие в по-голяма степен институтът на самостоятелната конституционна тъжба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР