Проектът FinSec цели да подобри защитата срещу пробиви в сигурносттаПроект

...
Проектът FinSec цели да подобри защитата срещу пробиви в сигурносттаПроект
Коментари Харесай

Изкуствен интелект на Fujitsu за по-сигурно банкиране в ЕС

Проектът FinSec цели да усъвършенства отбраната против пробиви в сигурността

Проект на Европейската комисия ще развива ограниченията за сигурност във финансовия бранш, употребявайки изкуствен интелект

Технология за изкуствен интелект на Fujitsu ще бъде употребена в план на Европейската комисия за ръководство на рисковете и сигурността на финансовите институции, оповестиха от компанията.

Проектът FinSec е част от „ Хоризонт 2020 “ на Европейската комисия и цели да усъвършенства опциите на финансовите институции в Европа за предугаждане и отбрана против комплицирани офанзиви в сигурността и да им разреши да отговорят на по-строгите регулации за сигурност.

FinSec ще приложи изкуствен интелект (AI) за предугаждане и идентифициране на пробиви в сигурността както при интернет, по този начин и при обичайното банкиране. Проектът се концентрира и върху взаимната работа на всички „ стейкхолдъри “ във веригата на доставки в региона на банкирането за по-лесно идентифициране и попречване на закани към сигурността.

Fujitsu ще способства за FinSec с потреблението на AI за развиване на неповторими качества за различаване и засичане на закани. Това ще става посредством разбор на CCTV камери за наблюдаване и различаване на евентуално непозволено държание на хора в рискови зони като банки и банкомати.
още по тематиката
Работата на компанията по плана ще се управлява от центъра за развиване на изкуствен интелект Fujitsu AI Center of Excellence във Франция, който е водещ в развиването на AI технологии за CCTV разбор.

Новият AI логаритъм в началото ще бъде въведен в банкомати, създавани от сътрудник по плана, а по-късно ще се употребява и в други приложения за CCTV наблюдаване и разбор на облици в бранш социална сигурност, включително полиция и гранична отбрана.

Fujitsu е един от 23-те колегата от 11 страни, участващи във FinSec. Проектът ще продължи до декември 2020 година и е финансиран от програмата за изследвания и нововъведения на Европейския съюз „ Хоризонт 2020 “. Японската компания работи и по различен план по същата стратегия, в който управлява развиването на решения за сигурност за „ интернет на нещата 2 “ (IoT2).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР